ARION Alexandrite + Soprano Ice Platinum

ARION Alexandrite laser

De Arion Alexandrite laser van Alma Lasers is een erg krachtige ontharingslaser. Licht met een golflengte van 755 nanometer penetreert de epidermis en wordt selectief geabsorbeerd door het melanine in de haarfollikels. De follikels raken beschadigd door de geïnduceerde thermische energie terwijl het omringende weefsel beschermd blijft. Het ARION-systeem biedt kracht en veelzijdigheid. Flexibele puls breedten en energiedichtheden zorgen voor de perfecte combinatie van behandelingsparameters, met de mogelijkheid om zelfs fijn of dieper liggend haar te verwijderen met langdurige resultaten. Een ergonomisch handapparaat maakt de behandeling van verborgen of moeilijk bereikbare plaatsen mogelijk. De ‘burst’-modus van ARION biedt extra bescherming van de huid tijdens de behandeling doordat elke laserpuls in meerdere kortere subpulsen wordt gesplitst. Hierdoor koelt de epidermis af tussen elke subpuls, waardoor het risico op bijwerkingen wordt geminimaliseerd en de behandeling aangenamer is voor de patiënt.

Soprano Ice Platinum

Huid- en oedeemtherapie Wijchen werkt met de Soprano ICE Platinum. Sinds 2017 is dit de nieuwste en meest effectieve laser voor laserontharing. Het verschil met zijn voorgangers is dat het gehele jaar door behandeld kan worden, ook in de zomerperiode.
De laser met SHR techniek combineert drie meest effectieve golflengtes (755 nm, 810 nm en 1064 nm) voor ontharing in één kop. Elke golflengte bereikt een andere diepte in de haarfollikel, waardoor dit effectiever is gebleken dan één golflengte. Het gehele lichaam inclusief gelaat kan behandeld worden, zowel bij mannen als vrouwen.

– De behandeling is vrijwel geheel pijnloos. Dit komt omdat de gekoelde laserkop met SHR techniek in een heen- en weergaande beweging  over de huid wordt bewogen waardoor deze opbouwende warmte afgeeft aan de tweede huidlaag waar de haarfollikel zich bevindt. De  haarfollikel wordt door deze energie beschadigt waardoor teruggroei voorkomen wordt. Dit veroorzaakt geen schade aan de omliggende huid

– Ieder huidtype kan behandeld worden, inclusief de donkere huid en gebruinde huid. De laser werkt alleen in de huid waar de haarfollikel      zich bevindt, hierdoor kunnen ook lichtere en dunnere haren effectief behandeld worden.

– De behandeltijden zijn snel, zelfs voor grotere gebieden als de rug en de benen. De laser is FDA goedgekeurd.

Behandeling op maat door combinatie Soprano ICE platinum en Arion Alexandrite laser

De Soprano ICE Platinum en Arion Alexandrite Laser zijn een ware aanvulling op elkaar. Waar de soprano ICE platinum zich richt op de stugge, dikke en donkere haren, zet de Alexandirte laser extra kracht bij de fijne en licht-gepigmenteerde haren. Door deze lasers te combineren kan er een optimaal behandelresultaat worden behaald. Tijdens de behandelsessies zal uw behandeltherapeut u meer informatie hierover verstrekken.

Behandelmethode
Alle typen lichaamsbeharing zijn geschikt voor deze behandeling, mits de haren gepigmenteerd zijn. De behandeling is niet geheel pijnloos, maar wordt meestal goed verdragen. Het gevoel kan vergeleken worden met het schieten van een elastiekje tegen de huid. Na de behandeling kan de huid wat gevoelig zijn, de huid kan rood worden en zwelling vertonen. Deze reacties verdwijnen gewoonlijk snel, u kunt eventueel wat extra na koelen. De volgende dag zijn de huidreacties verdwenen.

Na hoeveel behandelingen ziet men resultaat?
Er zijn gemiddeld 6-8 behandelingen nodig. De reden dat er meerdere behandelingen nodig zijn, is de groeicyclus van een haar. Een haar maakt een groeicyclus door en ontwikkelt zich in drie verschillende fasen: de anagene-, katagene en telogene fase. De haren in de eerste groeifase reageren optimaal op een laserbehandeling, omdat deze haren nog contact maken met de voedende haarpapil. Bij de volgende behandeling is er een nieuwe selectie haren in deze fase. Na elke behandeling komen er minder haren terug en worden de haren dunner en zwakker. Per behandeling raakt u ongeveer 10-12% van de haren kwijt. Na gemiddeld 6-8 behandelingen zijn de meeste haren in het behandelde gebied in de eerste groeifase geweest en voorgoed verdwenen. Het resultaat ligt ongeveer tussen de 80-90% haarreductie.

Copyright © 2017 Huid- en oedeemtherapie Wijchen