Overbeharing

Ongewenste haargroei kan als storend worden ervaren. Er zijn meerdere behandelopties voor definitieve ontharing, afhankelijk van verschillende factoren wordt de meest geschikte behandelmethode gekozen. In onze praktijk kan overbeharing behandeld worden met licht/laserapparatuur of elektrische epilatie. Laserontharing is een behandeling waarmee overmatige haargroei verwijderd wordt. Door een intense lichtstraal wordt het haarzakje vernietigd. Deze techniek is efficiënt, veilig en snel.

Ontstaanswijze
Onze haargroei is genetisch bepaald en afhankelijk van leeftijd, ras en hormonale factoren. Over het algemeen zijn er twee vormen van overbeharing bekend: hypertrichose en hirsutisme. Ongewenste haargroei is niet altijd onder deze twee vormen in te delen maar kan toch als storend worden ervaren.
Hypertrichose is overmatige haargroei op plaatsen waar van nature al enige haargroei is. Er kunnen fijne haartjes verschijnen in het gezicht, bij de slapen en bij de wenkbrauwen. Haren op de armen kunnen langer worden en in aantal toenemen. Onderbenen en romp zijn dan meestal ook zwaarder behaard.
Hypertrichose komt zowel bij mannen als bij vrouwen voor en ontstaat in de puberteit.
Bij hirsutisme krijgen vrouwen haar op plaatsen waar meestal alleen mannen haren ontwikkelen. In plaats van donshaar verschijnt er veel en donker haar op plekken als de bovenlip, wangen, kin en hals, rond de tepels, op de borst, de rug, de buik en in de liesstreek. Ook op armen en benen is de haargroei meer dan ‘normaal’.

Behandelmethode
In onze praktijk beschikken we over de LightSheer Diode laser, welke geschikt is voor de behandeling van gepigmenteerde beharing.  De Light Sheer Diode laser wordt ook wel “De Rolls Royce “onder de lasers genoemd, ofwel “De gouden standaard“ in ontharen. De resultaten die wij behalen behoren tot  het beste dat mogelijk is op het gebied van permanent ontharen.  Door onze ervaring van 10 jaar en op basis van wetenschappelijk onderzoek  bewezen. Er zijn gemiddeld vijf behandelingen nodig afhankelijk van uw huidkleur en haartype. Blond, grijs en rood haar kan niet worden behandeld met een laser, omdat de warmte van de laser moet worden geabsorbeerd door pigment in het haarzakje. De haren kennen drie verschillende haargroeifasen: de groeifase, overgangsfase en rustfase.

  1. Haren in de groeifase reageren optimaal op een laserbehandeling. bij deze haren bevindt zich namelijk het pigment diep in het haarzakje. Hierdoor kan het laserlicht, geleidt via het pigment van de haar, gemakkelijk bij de voedingsbodem komen van de haar en wordt deze kapot gemaakt. Het haarzakje krijgt geen voeding meer, het wordt afgebroken door het lichaam en er ontstaat geen nieuwe haar.
  2. Haren in de overgangsfase beginnen los te raken van de voedingsbodem en laserlicht komt niet meer goed bij de voedingsbodem, waardoor niet iedere haar in deze fase permanent wegblijft.
  3. Haren in de rustfase zij geheel los van de voedingsbodem, waardoor het laserlicht niet naar de voedingsbodem geleidt kan worden. Deze haren vallen uit en er groeit weer een nieuwe haar.

 


 

Copyright © 2017 Huid- en oedeemtherapie Wijchen