Bindweefselmassage

Wat doet bindweefselmassage voor de huid?

Bindweefselmassage is een diepe massage uitgevoerd op de bindweefsellaag met als uiteindelijk doel verbetering van de huidconditie. De doorbloeding wordt gestimuleerd waardoor de huid wordt aangezet tot celvernieuwing en versteviging. Verklevingen beperken de doorbloeding en kunnen het functioneren van de verschillende onderste huidlagen beperken, deze verklevingen worden losgemaakt. De stofwisseling, de aanmaak van nieuw collageen en elastine wordt bevorderd.

Waarvoor zou ik een bindweefselmassage ondergaan? 

Bindweefselmassage is geschikt als rimpel- en littekenbehandeling. Daarnaast wordt de massage ook toegepast bij een slecht doorbloedde huid en cellulitis.

De behandeling

De bindweefselmassage is een massage die uit verschillende technieken bestaat. Deze technieken kunnen variëren van lichte aanrakingen tot het rollen van de huid. Het bindweefsel wordt op deze manier gestimuleerd, de doorbloeding van de huid neemt toe en de staat van het bindweefsel verbeterd. Verklevingen en of blokkades kunnen op deze wijzen vermindert worden. De bindweefselmassage geeft in kuurverband het beste effect. Naarmate de kuur vordert wordt het weefsel soepeler en gaat de structuur van de huid er steeds beter uitzien. De huid raakt beter doorbloedt en afvalstoffen worden sneller afgevoerd. Meestal is een kuur van 10 tot 15 behandelingen nodig 1 keer per week.

Wat zijn de effecten van bindweefselmassage? 

Een bindweefselmassage zorgt voor:

  • Verbetering van de huidconditie
  • Stimulering van de doorbloeding van de huid
  • Stressreductie door opheffen van onderhuidse verklevingen
  • Verbetering van de opname van werkstoffen
  • Nieuwe aanmaak van collageen

 

Copyright © 2017 Huid- en oedeemtherapie Wijchen