Dermapen

De Dermapen is een innovatieve behandelmethode op het gebied van huidverbetering. Het werkingsmechanisme van de Dermapen berust op de minuscule naaldjes van chirurgisch staal die de pen bevat, waarmee micro kanaaltjes in de huid worden gemaakt. De huid wil deze micro kanaaltjes herstellen, waardoor de celdeling wordt geactiveerd. Tijdens dit proces komen groei- en helende factoren vrij in het bindweefsel, die zorgen voor aanmaak van collageen en elastine, welke verantwoordelijk zijn voor de stevigheid van de huid. Er vindt afschilfering plaats van de bovenste huidlaag, waarmee verstoppingen zoals mee-eters minder kans krijgen en oppervlakkig pigment zoals: ouderdomsvlekken, zonneschade en sommige pigmentvlekken minder zichtbaar worden. Het resultaat van de behandeling uit zich op verschillende niveau’s: huidvernieuwing ,huidversteviging en egalisatie van de huidteint.

Enkele indicaties waarvoor de Dermapen uitermate geschikt is:
Acne littekens, fijne lijntjes, grove poriën, huidveroudering, littekens na brandwonden, oppervlakkig pigment, postoperatieve littekens en striae.


Behandelmethode
In overleg met u zal bepaald worden welk gebied er wordt behandeld. Afhankelijk van de indicatie en huidconditie stelt de huidtherapeut de behandeldiepte van de naaldjes van de Dermapen in, dit kan variëren van 0,5 mm tot 2,5 mm. Vervolgens wordt een serum aangebracht op de huid, waarna de Dermapen wordt voortbewogen over het te behandelen huidgebied. Tijdens de behandeling zul je de prikkeling van de naaldjes ervaren, de diepte van de naaldjes kan bepalend zijn voor u gevoelswaarneming. U mag eventueel zelf verdovende crème aan brengen voor de behandeling, dit is geen must.

Ondanks dat de opperhuid intact blijft tijdens de behandeling en de minuscule gaatjes die in de huid worden gemaakt met het blote oog niet altijd zichtbaar zijn, kunnen er tijdens de behandeling eventueel punt bloedinkjes ontstaan. Na de behandeling zal de huid een rode/roze verkleuring laten zien, welke gemiddeld binnen 1 tot 3 dagen verdwijnt. Door de versnelde huidvernieuwing kan de huid gaan schilferen na de behandeling, dit is een normale reactie. Bij Huid- en oedeemtherapie Wijchen werken wij met Lycogel als camouflageproduct, deze kunt u eventueel aanschaffen om de roodheid na de behandeling te camoufleren.
Het eerste resultaat van de behandeling wordt gemiddeld na 3 tot 4 weken zichtbaar, doordat de huid tijd nodig heeft om te herstellen. Voor een optimaal resultaat zijn vaak meerdere behandelingen nodig, de huidtherapeut zal met u kijken wat voor u het beste behandelplan is.

Copyright © 2017 Huid- en oedeemtherapie Wijchen