Camouflagetherapie

Bepaalde huidaandoeningen met kleurafwijkingen, kunnen als storend worden ervaren doordat deze opvallend zijn. Soms zijn deze huidaandoeningen niet te genezen of is behandeling niet gewenst. Camouflagetherapie is een geschikte manier om kleurverschillen te camoufleren, niveauverschillen in de huid worden hiermee niet weggenomen. Middels camouflagetherapie kunnen diverse huidaandoeningen op een natuurlijke wijze worden gecamoufleerd.

Enkele indicaties waarbij camouflagetherapie een uitkomst kan bieden zijn:
acne, pigmentproblematiek, vaataandoeningen, roodheid van de huid, brandwonden en tatoeages.

De camouflage waar wij mee werken binnen de praktijk is Lycogel, een waterbestendig en veegvast product. Net als de rest van ons lichaam, heeft ook onze huid behoefte aan zuurstof, hydratatie en voedingsstoffen. Lycogel bevat SPF 30 en twaalf actieve ingrediënten die de huid voorzien van zuurstof, hydratatie en voedingsstoffen. Hierdoor heeft dit product naast een camouflerende werking, ook een verzorgende en beschermende werking. Doordat Lycogel de huid niet afsluit, is deze geschikt om direct na een peeling of laserbehandeling aan te brengen, om bijkomende huidreacties te camoufleren daarnaast bevorderd het ook nog eens het huidherstel.


Behandeling
De huidtherapeut kijkt samen met u, welke kleur het meest overeenstemt met uw natuurlijke huidskleur. We leren u stap voor stap hoe u zelf de camouflage aan kunt brengen, voor een mooi en natuurlijk resultaat. Op deze wijze kunt u zelf de gewenste gebieden camoufleren wanneer u maar wilt.

 

Copyright © 2017 Huid- en oedeemtherapie Wijchen