Peelings

Peelings worden ingezet ter versnelling van het afschilferen van dode huidcellen, waardoor de aanmaak van nieuwe/gezonde cellen wordt gestimuleerd. Het effect van de behandeling resulteert in een egaler uitziende huid, ten gevolge van verbetering van de huidstructuur, een verbeterde hydratatie en het vervagen van littekens en rimpels.

Deze behandelmethode is inzetbaar bij huidproblemen als:

  • (Rest)acne
  • Rosacea/gevoelige huid
  • Pigmentvlekken
  • Huidveroudering
  • Uitermate geschikt voor mensen met een aangedane huid door: roken, zon en stress.

In onze praktijk maken we gebruik van verschillende behandelmethoden, om dit proces te kunnen bewerkstelligen. Zo beschikken we over een microdermabrasie apparaat en werken we met peelings van Dermaquest, variërend in sterkte van mild tot intensief.

Behandelmethode
Afhankelijk van uw hulpvraag zullen wij met u overleggen, welke behandelmethode voor u het meest geschikt is.

Microdermabrasie
Microdermabrasie is een mechanische diepte peeling van de huid.

  • Methode 1: Crystapeel, met behulp van microkristallen
  • Methode 2: Met behulp van een diamanten opzetstuk.

Onder vacuümdruk zal een dun laagje van de bovenste huid worden afgeschuurd. De vacuümdruk heeft als bijkomend voordeel dat de doorbloeding van de bovenste huidlagen krachtig wordt gestimuleerd, waardoor huidstofwisseling wordt geactiveerd en fibroblasten worden aangezet tot de vorming van collagene en elastine vezels.

Dermaquest peeling
De peelings van Dermaquest bestaan uit natuurlijke zuren zoals melkzuur, salicylzuur en glycolzuur. Ze hebben het vermogen om de dode huidcellen te verweken waardoor deze sneller afschilferen. Zo stimuleren we de huid om nieuwe, gezonde cellen aan te maken. De peelings zijn onder te verdelen onder twee hoofdgroepen: oppervlakkig en middeldiep tot diep.

Copyright © 2017 Huid- en oedeemtherapie Wijchen